• ESTIMULACIÓ DEL SISTEMA NERVIÓS I EL SISTEMA IMMUNOLÒGIC

  Autisme i Trastorn Generalitzat del Desenvolupament
  Problemes de Psicomotrocitat
  Lesions Medul·lars
  Paràlisis Cerebrals
  Enfermetats Degeneratives

  Demana +info
 • DESENVOLUPAMENT DELS ÒRGANS DEL SISTEMA ENDOCRÍ I DIGESTIU

  Trastorn Dèficit Atenció
  Hiperactivitat
  Dèficit de l'Hormona del Creixement

  Demana +info
 • INTERACCIÓ SOCIAL

  Autisme
  Asperger
  Prematuritat

  Demana +info
 • DERMIS, SISTEMA MUSCULAR I ARTICULAR

  Rotura de Lligaments
  Lesions Musculars
  Tendinitis

  Demana +info

Els reflexes primitius són moviments involuntaris desenvolupats fa milions d'anys, que intervenen en el naixement i en els primers anys de vida. Sense ells no podríem néixer, i si es mantenen actius després dels 3 anys de vida, interfereixen en la postura, l'equilibri, la coordinació, i per sobre de tot, l'aprenentatge.

El Reflex primari de Premsió i Digestió és una estructura situada a la Médul·la, i té la funció de controlar els músculs de l'intestí prim i gruixut. Es desenvolupa a la 4 setmana de gestació i hauria de mantenirse poc temps actiu. Aquest reflex es comença a integrar als 4 mesos després del naixement i hauria d'estar totalment integrat al 28 mesos.

El RPD s'activa quan el nadó menja. Els músculs de l'intestí prim i gruixut es comencen a moure per permetre que la llet materna circuli pel sistema digestiu. Els moviments dels músculs són els moviments peristàltics primaris i els moviments de contracció primaris. La llet es desplaça pel tub digestiu com en un embut, els moviment peristaltic primari l'empeny cap endavant i el moviment de contracció primari el contrau longitudinalment. Si el Reflex primari de Premsió i Digestió es manté actiu, els moviments primaris interfereixen amb els moviments Peristàltics i de Segmentació definitius produint que els intestins no absorveixin bé els aliments.

Els símptomes més característics quan hi ha aquest reflex actiu són el restrenyiment, dolor abdominal, ventre inflat, caques abundants.